Nazistisk attack mot migrant-bosättning

INRIKES Förra helgen attackerade nazister en bosättning tillhörande några av de mest utsatta och försvarslösa i samhället, rapporterar bland andra Expo, Expressen och ETC.

I en skog i nordvästra Stockholm bor en grupp rumänska migranter under fullkomligt miserabla förhållanden. De befinner sig på lagens gräns utan något som helst stöd från samhället. Deras bosättning består av små skjul hopsnickrade av gamla brädor, presenningar och kartong. I brist på bättre alternativ har de rest långt från sina hem i hopp om att kunna försörja sina familjer.

Dessa försvarslösa människor attackerades den 14/4 av en grupp nazister på ett synnerligen fegt vis. Minst tio till antalet, maskerade och med tillhyggen i händerna hotade nazisterna migranterna och förstörde sedan deras sovplatser och en del av deras ytterst få ägodelar.

Två av de mer framstående personerna inom högerextrema kretsar har tidigare i år uppmärksammat sina följare på bosättningen i fråga. Efter attacken publicerades en video som nazisterna själva spelat in under attacken.

I skrivande stund har statlig media inte uppmärksammat attacken trots att en vecka passerat. All rikedom i Sverige ägs av ett fåtal individer samtidigt som fascister attackerar de som lever på samhällets absoluta botten. Så länge det kapitalistiska systemet finns kvar så kommer det att skyddas av dess fascistiska vakthundar. Som alltid agerar fascisterna som en paramilitär som tar vid där statens demokratiska slöja slutar. Det är endast i en värld fri från kapitalistisk exploatering som det varken kommer finnas bostadslösa eller vakthundar.

 

Rosario L.

 

 

2 tankar på “Nazistisk attack mot migrant-bosättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.