Nytt avtal också för lärarna

FACKLIGT Kommunal skrev i veckan på ett nytt kollektivavtal efter att man också varslat om strejk. Även fackförbundet Sveriges Lärare har skrivit under ett nytt avtal, som bland annat ger en nominell löneökning i enlighet med märket.

Även om inflationen har backat de senaste månaderna och nu ligger lägre än tidigare så är prisökningarna kvar. Det betyder att varje löneökning måste ses i relation till detta och en ökning i enlighet med märket, som i lärarnas fall innebär ett genomsnitt på 3,3 procent på varje arbetsplats, väger knappast upp de senaste årens prisökningar. 

Utöver en löneökning på något över 3 procent meddelar man att man bland annat gjort kraven på en tjänstefördelning tydligare i och med att det ska finnas en balans mellan undervisningstiden och för- och efterarbetet. 

Avtalet är ettårigt och det kommer att löpa ut den 1 april nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.