Svenska soldater till Röda havet

INRIKES Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur regeringen uttryckt sin önskan att skicka svenska soldater till Röda havet, för att delta i EU:s militära operation i området. Nu har man tagit ett beslut och skickar 25 soldater till området.

Även om man inte skickar några stridsfartyg för att delta i operationen, som riktas mot Houthi-rebellerna, så skickar man soldater och visar därigenom snarare upp sitt moraliska och politiska stöd för interventionen i området. Detta stöd ska bestå av 25 soldater i en traumaenhet, som ska finnas tillgängliga på ett nederländskt skepp i området.

Operationen har som syfte att ledsaga och skydda handelsfartygen i området mot de jemenitiska rebellernas angrepp, vilka har haft som syfte att störa sjöfarten till Israel. 

Styrkan som de svenska soldaterna är en del av är organiserad av EU, medan det också pågår en parallell amerikansk operation i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.