Protester mot Israels deltagande i Eurovision organiseras

INRIKES Just nu pågår organiseringen av protester mot Israels deltagande i Eurovision. Eurovision-finalen hålls lördagen 11 maj och sänds från Malmö Arena. Men inte bara de som aningslöst vill lyssna på alla bidrag – inklusive Israels – förväntas komma till Malmö.

Från olika europeiska länder väntas det också över 20 000 människor som kommer för att protestera mot Israels krig mot palestinierna och kräva att Israel utesluts från tävlingen. Demonstrationer och andra kulturaktiviteter kommer att anordnas i Malmö under hela Eurovision-veckan.

Palestinagruppen i Malmö är en av många andra organisationer som samarbetar för att organisera två demonstrationer i Malmö.

– Vi planerar två stora, fredliga manifestationer 9 och 11 maj i Malmö. Vi hoppas på att många ska komma från Danmark för att delta, säger Per-Olof Karlsson från Palestinagruppen i Malmö till SVT.

Som ett alternativ har musikevenemanget FalastinVision organiserats. Dit kommer artister från Sverige och andra delar av Europa för att delta och visa sitt stöd för palestinierna i Gaza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.