Demonstrera i Malmö – Solidaritet med Palestina

PARTIET, SKU Den 9 – 11 maj kommer ett nytt kapitel av den svenska solidaritetsrörelsens historia att skrivas i Malmö. Fler än 30 000 förväntas mobiliseras på gatorna.

Inte sedan Göteborg 2001 kommer en sådan stor mängd människor från hela Sverige, Norden och Europa befinna sig på samma plats i Sverige för att kämpa mot imperialismen. Då fördes kampen mot EU. Nu mot den Israeliska staten och alla som ger de grönt ljus att utföra ett folkmord, inklusive den svenska staten. Men i grunden är det samma fiende som vi bekämpar: kapitalismen.

Mitt under ett pågående folkmord synar vi borgarklassens hyckleri och likgiltighet gentemot den Israeliska statens angrepp mot det palestinska folket. Malmö har nästintill förvandlats till en militärzon för att stoppa oss som högljutt står upp för det palestinska folkets värdighet och rätt att leva i fred. Men vi tänker inte låta det stoppa oss att markera mot Israels försök att dölja och distrahera från sitt utrotningskrig mot folket i Gaza genom att delta i Eurovision. Under

Sveriges Kommunistiska Partis och Ungdomsförbunds paroll ”Solidaritet med Palestina” kommer vi att marschera genom Malmö denna helg som medarrangörer till Stoppa Israel-kampanjen. Slut upp i SKP:s och SKU:s led och höj rösten för det palestinska folkets kamp mot sionistisk barbari och folkmord!

Sveriges Kommunistiska Parti
Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Samling för demonstrationerna i Malmö

Torsdag 9 maj, Stortorget 15.00

Lördag 11 maj, Stortorget 15.00

Läs mer om kampanjen, och se hela dagarnas program:

www.stoppaisrael.nu

En tanke på “Demonstrera i Malmö – Solidaritet med Palestina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.