Israelisk militär har tagit kontroll över Rafah

UTRIKES Under natten har den israeliska armén har nu tagit kontroll över Rafah, Gazas gränsövergång mot Egypten. Övertagandet skedde med stridsvagnar, och samtidiga luftangrepp. Det är möjligt att detta är det första steget i den markoffensiv mot Rafah som Israel hotat med.

Luftangreppen mot östra delen av Rafah har ökat i intensitet, och människor har nu börjat fly området. Israel har anvisat ett ”humanitärt område”  dit de uppmanar över 100 000 personer från östra Rafah att bege sig.

Attacken mot Rafah genomfördes efter att Hamas hade accepterat ett förslag om vapenvila som lagts fram av Qatar och Egypten, men som Israel förkastade, enligt talespersoner för Netanyahu eftersom det inte motsvarade Israels krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.