Malmö stad ville sanera budskap om Palestinasolidaritet

INRIKES Malmö stad sanerade under måndagskvällen under måndagen budskap om solidaritet för Gaza som målats på en laglig graffitti-vägg vid Folkets park i Malmö.

Här får vem som helst måla och skriva, och så länge budskapen inte är olagliga ska de få vara kvar, tills de målas över av något annat. Under måndagskvällen började dock en saneringsfirma beställd av Malmö stad plötsligt började sanera politiska budskap om palestinasolidaritet – något som fick avbrytas efter protester.

I ett pressmeddelande som kom nästa dag kallar Malmö stad det för ”en olycklig miss” som hände just nu, inför Eurovision. Frågan man måste ställa sig är väl om man hoppades komma undan med det utan reaktioner?

Solidariteten vann emellertid i slutändan: människor gick ihop och återställde budskapet som tagits bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.