SKP:s Lars Lundberg intervjuades i tidningen Härjedalen om EU-valet

PARTIET Lars Lundberg, pensionerad byggarbetare, är femte namn på SKP:s lista i EU-valet.  Lars är bosatt i Härjedalen och har nu blivit intervjuad av lokaltidningen, som vet att berätta att han varit kommunist sedan han var 18 år gammal och fördömde USA:s krigföring i Vietnam.

Idag betonar han att Ryssland är ett kapitalistiskt land, medan Sovjetunionen var socialistiskt och solidariskt stod på de förtryckas sida. Just solidaritet och jämställdhet ser Lars som ledstjärnor för sitt politiska engagemang, när han nu startar upp EU-valskampanjen för SKP Härjedalen.

Den viktigaste frågan? Helt klart är det kriget i Ukraina, säger Lars i intervjun, och att EU och USA fortsätter att pumpa in vapen förlänger kriget som bara kan få ett slut om människorna i Ryssland och Ukraina tar itu med ländernas ledande krafter.

Och nej,  han tror inte att EU kan förändras inifrån. Han tar Vänsterpartiet som exempel, när de säger att de vill förändra EU – men det går helt enkelt inte att göra kapitalismen till något bra, menar han. Kapitalismens EU måste avskaffas!

Istället vill Lars använda valkampanjen för att visa människorna ett alternativ till riksdagspartierna och få respons på sitt budskap – precis som alla andra kommunister som just nu delar flygblad, affischerar och arbetar med att sätta socialismen på agendan.

Kom med du också och delta i arbetet. Du kan höra av dig till SKP på skp@skp.se för att gå med i partiet eller hjälpa till i valkampanjen. Kom ihåg att Sveriges arbetande folk behöver varje kommunist det kan få!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.