Över 50 döda när flyktingbåt sjönk utanför Kanarieöarna

UTRIKES Flyktingdöden på havet fortsätter, till synes utan slut när cyniska regeringar gör det allt svårare för människor att lämna krig och misär och få en fristad i ett europeiskt land. Nu senast har minst 50 flyktingar drunknat efter ett skeppsbrott när de färdades från Senegal till Kanarieöarna.

Den spanska sjöräddningen lyckades bara rädda nio personer som fortfarande klamrade sig fast på den vattenfyllda båten. Båten hade lämnat staden Mbour i Senegal nio dagar tidigare.

Enligt en rapport från organisationen Caminando Fronteras dog över 6 600 personer, varav nästan 400 barn år 2023 under försöken att ta sig till Europa sjövägen. De utsatte sig för livsfara på resor med odugliga båtar från den afrikanska kusten till Kanarieöarna för att fortsätta vidare till fastlandet i Europa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.