Cyperns Kommunistiska Initiativ: Cypern är direkt inblandat i massakern i Gaza

UTRIKES Hizbollah varnade nyligen Cypern för att låta Israel använda sig av landets militärbaser och flygplatser för att genomföra attacker mot Libanon. Den cypriotiska regeringen slår ifrån sig kritiken, men Cyperns kommunister ger en annan bild.

Själva påstår den cypriotiska regeringen att de är en del av lösningen och att man har utmärkta relationer med Libanon, vilket skulle göra Hizbollahs anklagelser grundlösa och sakna förankring i verkligheten. 

Öns kommunister ger dock en annan bild av situationen och de menar att Hizbollahs anklagelser inte är grundlösa. Utöver de enorma brittiska baserna på Cypern, som används för att slå mot folken i hela Mellanöstern, bland annat i den brittiska interventionen i Jemen, så finns det ett omfattande samarbete mellan Cypern och Israel.

Cyperns regering låter Israel använda landets flygplatser och hamnar, länderna har gemensamma militärövningar på cypriotisk mark och officerare från den cypriotiska armén har tränats i Israel, allt enligt officiella överenskommelser. Därför menar kommunisterna att landets president skamlöst ljuger när han menar att Cypern är en del av lösningen. Istället anklagar man regeringen för att ha blodiga händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.