Fler röster på SKP i Skåne nu än tidigare

PARTIET Starka resultat på bred front har kännetecknat det kommunistiska resultatet i detta års EU-val. Precis som i Stockholm, Göteborg och Uppsala så har också valresultatet i Skåne varit väldigt positivt.

Skåne har tidigare varit ett av SKP:s starkaste fästen och den södra delen av landet fortsätter på samma spår. Ökningen i regionen ligger på runt 40 procent, vilket är en ökning från en redan bra nivå, där kommunisterna i området lyckats bra med att samla stöd för sin politik.

Störst är stödet för kommunisterna i Burlövs kommun, där SKP blev större än Alternativ för Sverige, Medborgerlig samling och Partiet Nyans. Det är ett väldigt positivt resultat och visar tydligt att det är möjligt att samla stöd för en revolutionär och kompromisslös politik.

– Valresultatet visar att vi återigen går framåt och att vår politik vinner gehör hos fler och fler. Vårt ansvar gentemot de som lagt sin röst på oss växer och vi kommer organisera ännu starkare framöver för att leva upp till väljarnas förtroende, säger Winnie Svendsen, ordförande i SKP Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.