Stora valframgångar för SKP i Stockholm

PARTIET I de flesta av landets regioner kunde SKP:s revolutionära valsedeln locka betydligt fler väljare än tidigare. I Stockholms län gick valresultatet upp med nästan 100 procent.

Sveriges huvudstad har naturligt nog alltid spelat en stor roll för den kommunistiska rörelsen i landet, vilket syns inte minst i stadsbilden, där bland annat monumentet till de Spanienfrivilliga, La Mano, blickar ut över Stockholms vatten. Monumentet restes ursprungligen på initiativ av kommunistpartiets representanter i staden och spelar ännu idag en viktig roll för stadens arbetarrörelse.

Att det fortfarande finns ett sug efter revolutionär politik är tydligt, med tanke på det positiva valresultat som kommunisterna lyckades uppnå i staden – jämfört med det förra valet till EU-parlamentet kunde SKP öka sitt stöd med ungefär 70 procent.

– Resultatet är positivt och visar att den kommunistiska rörelsen är på frammarsch i Sverige, kommenterar Per-Olof Jönsson, ordförande i SKP Stockholm, som också uppmanar de som lagt sin röst på SKP att ta ytterligare ett steg och bli aktiva i partiet.

En tanke på “Stora valframgångar för SKP i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.