Ingen stridspaus i Gaza hittills

UTRIKES Den israeliska armén gick den 16 juni ut med att man skulle utlysa en ”taktisk paus” i offensiven i södra Gaza för att släppa in mer nödhjälp. Pausen skulle gälla mellan klockan 08 och 19, lokal tid, och upprepas dagligen för att lastbilar med nödhjälp skulle kunna ta sig in i Gaza för att leverera biståndet.

Israels premiärminister Netanyahu reagerade med att säga att det var oacceptabelt med en stridspaus på elva timmar om dagen längs en tolv kilometer lång humanitär korridor i området kring Rafah.

”Efter att situationen klargjorts förmedlades det till premiärministern att det inte kommer att ske någon förändring i IDF:s policy och att striderna i Rafah kommer att fortsätta som planerat”, meddelade Netanyahus kansli senare på söndagen.

Nu rapporterar också UNWRA-chefen Philippe Lazzarini att striderna fortsätter. Ögonvittnen säger också att de israeliska styrkorna avancerar djupare in i Rafahs centrala och västra delar, och strider rapporteras från olika flyktingläger. Dessutom dödades idag minst nio palestinier och flera skadades allvarligt av israelisk militär när de väntade på lastbilar med hjälp i Rafah.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.