Kommunisterna mångdubblar sitt stöd i flera regioner

PARTIET Den kommunistiska framgången i EU-valet är ett faktum och i nio regioner har stödet ökat med över 100 procent. Framgången signalerar ett ökat intresse för revolutionär politik och visar att fler också tar beslutet att bryta med kapitalismen.

I ett flertal regioner runt om i landet kunde den kommunistiska valsedeln samla ett starkt stöd och SKP kunde registrera en mångdubbel ökning av antalet röster jämfört med förra EU-valet. I regionerna Värmland, Kalmar, Blekinge och Jämtland ökade stödet för Sveriges Kommunistiska Parti med över 200 procent, medan stödet för de kommunistiska idéerna ökade med mellan 100 och 200 procent i Jönköping, Dalarna, Södermanland och Kronoberg.

Resultatet är en betydande framgång och visar att partiet lyckas nå ut på bredare front nu, samtidigt som det visar att det finns en jordmån för de revolutionära idéerna.

– En röst på det kommunistiska alternativet är det tydligaste ställningstagandet som går att göra i ett parlamentariskt val, eftersom det betyder ett avståndstagande från hela det kapitalistiska systemet, säger Andreas Sörensen, ordförande för SKP. 

Nu uppmanar partiet sina sympatisörer och väljare att bygga vidare på valframgången och organisera sig i den växande revolutionära rörelsen.

2 tankar på “Kommunisterna mångdubblar sitt stöd i flera regioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.