Kommunisterna går starkt framåt – det viktigaste valet återstår

PARTIET, EU-VAL Kommunisterna går framåt i valet – läs SKP:s uttalande:

Valresultatet är nu fastslaget och Sveriges Kommunistiska Parti ökar för femte gången i rad sitt valresultat. Sedan riksdagsvalet har vi ökat med 38% och sedan det förra EU-valet har vi ökat med 70%, trots ett minskat valdeltagande. Med 1629 röster har därmed den kommunistiska rörelsen tagit ytterligare ett steg framåt och vi riktar ett stort tack till alla medlemmar, SKU:are och sympatisörer som på olika sätt arbetat för partiets framgång i valet. 

1629 personer har gjort ett viktigt val när de beslutat sig för att lägga sin röst på det kommunistiska alternativet i valet. Det är en markering, inte bara mot EU, utan mot kapitalismen som sådan. Det är ett ställningstagande mot hela systemet som vi lever i och det är ett ställningstagande för framtiden. Vi riktar därför ett stort tack till er, som tagit detta beslut.

Samtidigt vet vi att för många återstår det största och viktigaste beslutet. Det beslutet går inte att göra i en vallokal och förpliktigar till mer. Beslutet att bli en del av den kommunistiska rörelsen, att stärka folkets motståndskraft och dess förmåga att kämpa, är och förblir det största och viktigaste beslutet. Vi uppmanar därför alla er, som trotsat kapitalet och använt valsedeln med hammaren och skäran, att också fortsätta och också ta nästa steg – en röst på kommunisterna är viktig och hedersam, men det är bara tillsammans, i aktivitet, som vi kan bygga vidare mot något större.

Vi har nu gjort vårt bästa valresultat sedan 1998. Det ska vi alla vara stolta över. Med gamla kamrater, som aldrig övergett idealen, och nya kamrater, som kommit till oss under valrörelsen, går vi nu vidare och fortsätter stärka den revolutionära rörelsen i Sverige – vi hoppas att du vill göra det med oss!

Intresserad av medlemskap? Klicka här.

Sveriges Kommunistiska Parti

En tanke på “Kommunisterna går starkt framåt – det viktigaste valet återstår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.