Många döda i trafiken i maj

INRIKES Maj månad blev en dödlig månad i den svenska biltrafiken. 29 personer omkom och långt över tusen skadades. Under årets fyra första månader dog 44 personer i trafiken, vilket gör att maj sticker ut.

Den främsta orsaken bakom de ökande dödsfallen är det fina vädret, som fått ut fler på vägarna. Samma mönster kunde man se tidigare år och det återupprepas i år också. Ändå har det dött fler i maj 2024 än det dött i maj de senaste åren, rapporterar Trafikverket.

De flesta som omkommer i trafiken sitter i personbilar. Dessa stod för ungefär hälften av de omkomna i maj medan oskyddade trafikanter, det vill säga motorcyklister, cyklister och fotgängare, stod för den andra hälften.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.