Vapentransport till Israel tvingades bort från grekisk hamn

UTRIKES Containerfartyget “MSC ALTAIR” som transporterar vapen och ammunition till Israel hindrades lördagen sen 15 juni från att anlöpa den grekiska hamnen Pireus.

Det grekiska kommunistpartiets (KKE) tidning Rizospastis rapporterar att MSC ALTAIR började sin färd från Valencia i Spanien och skulle gå till Israel via Pireus. Lasten var vapen och ammunition avsedda för den israeliska arméns folkmord i Gaza.  Men eftersom hamnarbetarfacket ENEDEP i Pireus deklarerade att man inte skulle tillhandahålla några som helst tjänster för fartyget, fick det följaktligen ändra sin rutt.

“Vi, hamnarbetarna i Pireus, tillkännager att vi inte accepterar något som gör det möjligt att lossa fartyget”, sade fackförbundet i ett uttalande och tillade: “Vi kommer inte att medverka till slakten på oskyldiga människor för att ett fåtal ska få sin profit. Vi uppfostrar våra barn till humanitet och genom våra strider har vi lärt dem solidaritet, motstånd och stolthet”.

I ett uttalande meddelade KKE:s centralkommittés pressavdelning att den planerade lossningen av fraktskeppet i Pireus var ytterligare ett bevis på den grekiska regeringens planer på att involvera Grekland djupare i USA:s och NATO:s agenda och ge stöd till mördarstaten Israel på bekostnad av det palestinska folket. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.