Labour låter Storm Shadow användas mot ryska mål

UTRIKES, UKRAINA Den nye Labour-premiärministern i Strobritannien har nu beslutat att Ukraina får använda den brittiska kryssningsroboten Storm Shadow mot mål inne i Ryssland.

Starmer träffade Ukrainas president Volodymyr Zelensky under Nato-toppmötet i Washington i onsdags, och tillkännagav alltså en ny brittisk politik jämfört med den tidigare konservativa regeringen.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa Ukraina i deras kamp för att avvärja Putins invasion, sa den nytillträdde försvarsministern John Healey.

Efter beslutet uttryckte Zelensky sin tacksamhet och rapporterade att man också diskuterat den praktiska implementeringen av det. Ryssland å sin sida reagerade med att kalla beslutet oansvarigt och menade att det skulle öka spänningarna och eskalera situationen.

Samtidigt sa Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) i en intervju att Sverige helt och hållet ställer sig bakom Ukrainas medlemskap I  Nato. Han tyckte det var självklart att det skulle finnas en väg till medlemskap för Ukraina, där dock vissa krav måste uppfyllas först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.