Anpasslingar

Svenska politiker och media anpassar sig helt efter amerikanska önskningar i alla lägen. På 40-årsdagen av Helsingfors överenskommelsen där man kommit överens om ett antal grundläggande principer för relationerna mellan USA, Kanada och länderna i Europa, passade Margot Wallström på med ett häftigt utfall mot Ryssland för den s.k. ”annekteringen” av Krimhalvön. Frågan är om det sker efter hårda amerikanska påtryckningar eller hot, eller ännu värre. Men vad den gode Wallström gör, är att bortse helt från vad amerikanarna har för sig intill ryska gränsen.

Vad har USA från andra sidan av jordklotet i Rysslands gränstrakter att göra?

Krimhalvön har tillhört Osmanska riket ett hundratal år, men blev ryskt efter krigsslut för 300 år sedan, fram till 1954 då halvön skänktes till det då vänligt sinnade Ukraina. Men Margot, tiderna har förändrats, för genom EU/USA-infiltration förvandlades ukrainska Kievstyret till fiende mot östukrainarna och Ryssland. Till saken hör också att Krimborna då röstade med stor majoritet att utträda ur det fientliga Kievstyret och ansluta sig till sin tidigare 300-åriga tillhörighet, Ryssland.

Sedan lång tid tillbaka har Ryssland sin Svartahavsflotta stationerad på Krim, och kunde naturligtvis inte låta den falla i fientliga händer. Vad skulle hända om ryssarna lade beslag på amerikanska sjunde flottan ?

Wallström har mig veterligt aldrig opponerat sig mot USA:s krig mot Jugoslavien, där de såg till att Jugoslavien utplånades från världskartan, genom att skapa motsättningar mellan olika folkgrupper för att sedan splittra upp Jugoslavien till ett antal nya stater. Kan detta förfarande överensstämma med Helsingforsöverenskommelsen, Margot Wallström ?  Och vad har Wallström haft för synpunkter på USA:s överfall på Irak, Afghanistan, Libyen m.m., och den totala förstörelsen av dessa länder och dess människors fruktansvärda lidande och grymma död. Margot Wallström har inte sagt något om alla dessa folkkränkningar. Någon gnutta ärlighet och verklighetsuppfattning bör väl ändå en minister kunna prestera för att vara trovärdig. Om jag inte minns fel så var Wallström EU- kommissionär vid tiden för Hamas jordskredsseger i Palestinska valet 2004, då EU, USA och Israel omyndigförklarade palestinska folket genom att inte godkänna valresultatet. Är sådant översitteri acceptabelt?

USA har under årtionden systematiskt arbetat med militär omringning av Ryssland och Kina, med hundratals militärbaser i deras gränstrakter. Ukraina är USA:s senaste drag – med hjälp av sin lydhund EU – för att komma intill ryska gränsen med sina militärstyrkor och anläggningar.

USA/Nato har 20-31 juli i år haft en större militärövning, Rapid Trident 2015, i västra Ukraina där soldater från 16  andra Nato-länder lockats att delta.

Amerikanska stridsvagnsförband  stationeras i Tyskland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Rumänien och Bulgarien, enligt kommendören för USA:s militära styrkor i Europa, general Ben Hodges, vilket beskrivs som en följd av krisen i Ukraina och västmakternas egenhändigt försämrade relationer med Ryssland. Mobiliseringen inkluderar minst 800 amerikanska stridsvagnar och andra pansarfordon.

Nyligen har en stor militärövning, ”Atlantic Resolve”, hållits i de baltiska länderna, där USA deltagit med 3000 soldater och ett stort antal militärfordon. I detta nu rullar amerikanska stridsvagnar på estnisk mark, bara några mil från gränsen till Ryssland.  Minst ett 20-tal amerikanska stridsvagnar deltog i övningen och enligt den amerikanske generalen John O’Connor skall de sedan bli kvar ”så länge det krävs för att avskräcka ryssarna”.

I dag har USA omkring 67000 soldater  i Europa.  Tänk om Ryssland och Kina skulle stationera 67000 soldater på amerikanska kontinenten och förse dem med hundratals stridsvagnar och anlägga flyg- och flottbaser. Vad tror Margot Wallström skulle hända?

USA håller grytan kokande på alla håll i östra Europa, bl.a. Kirgizistan, dit amerikanarna skickat containrar på sammanlagt 152 ton med hemligt innehåll till amerikanska ambassaden i huvudstaden Bisjkek. Lasten klassades som diplomatisk post och undvek därför tullkontroll. USA:s charge d’affaires Richard Miles, känd som ett geni på färgrevolutioner,fanns på plats i Kirgizistan.

USA:s ambassad i Kiev fick en liknande last i november 2013, innan ukrainska statskuppen började. Den levererades av amerikanska militära flygplan. Ukrainas säkerhetstjänst fick veta att lasten bestod av flera lådor med 60 miljoner dollar i 20-, 50- och 100- dollarsedlar, som senare dök upp på Majdan.

Skulle Margot Wallström kunna ha synpunkter på det som nämns ovan?

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.