Rätt man på rätt plats!

Res en Leninstaty mitt i Göteborg. Argumenten är givna. För det första är det miljövänligt, att på det här sättet återvinna ligger rätt i tiden. Fina påkostade statyer står och rostar i öst, skeppa in Vladimir i hamnen bara. Vidare är tack vare amerikanska tv-serier nördar det mest trendiga som finns, det är helt rätt med överintellektuella, kom igen nu att förneka Lenins insats som bokmal, det går inte. På så sätt blir han ett utmärkt komplement till Poseidon. Sen är det väl så att du mest går fram och tillbaka på Avenyn. Vem handlar egentligen och bär upp kommunens ekonomi. Jo, just det, nyrika ryssar. Låt dom känna sig som hemma!

Ett synnerligen viktigt skäl är det faktum att kinesiska rödingar tagit över bilindustrin. Att då försöka fjäska med att Baude satt i kommunfullmäktige på 80-talet räcker inte långt. Här gäller att visa rödgardistfasoner och prompt kräva rysk gubbe på plats. Visa på framsidans traditioner som radikal, revolutionär och brutalvänster.

Jag tycker dessutom att Poseidonstatyn kan vara upplyftande för personer med mitt utseende. Men för andra kan han ge komplex. Då kommer Lenin som värsta medicinen. Äntligen en förebild för tunnhåriga. Varför inte köpa in en staty där han har keps? Vilken revansch för dem som känt sig utanför modesvängningar i sina grågubbkepsar. För att inte tala om alla kortväxta som får se att även en liten man kan bli en stor staty.

Jag ser även stora möjligheter till sponsring. Ärligt talat, Che Guevara är väl ett varumärke jämförbart med en känd amerikansk hamburgerkedja? Hur stort värde har då inte ”the original and best” nämligen Lenin själv. Sockeln ska självklart upplåtas till sponsring. Kapitalet kommer nog att göra allt för att sola sig i glansen av denna spännande revolutionär. Det kanske kan låta lite bakvänt, men Lenins rekyleffekt går att lita på!

Jag tycker även att Göteborg förtjänar berömmelse. Detta PR-trick placerar stan på världskartan. Det går inte att tjata om Uefacupen -81 i tid och evighet. PR-chock av högsta kvalitet utlovas!

Pyongyang nämns ständigt i världspressen och vad har Nordkorea som Götet saknar? Jo, statyer av kommunistledare! Framgångsrecept ska följas!
Statyn kommer att bli lik en levande Internationalen-melodi. Som en den värsta blåsorkestern kommer den att virvla i dina öron om löftet om en ny första maj. Men i Göteborg finns ju även en massa gamla mörkblåa muf:are invänder du. Äsch, en påminnelse om våren har inte skadat någon!

Anders Granö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.