Tungt militärflyg landade i Kiruna, stod det i NSD häromdagen

Norrbotten är strategiskt viktigt militärt på grund av närheten till Arktis. Nu har terrängen, vägarna och älvarna i norra Sverige noga undersökts av militär, även utländsk. Syftet var att öva inför ett tänkt – kommande – krigsscenario i Barentsområdet. Övningen Urdamåne startade i Boden och fordon och materiel flögs till Kiruna med ett av världens största fraktflygplan. Planet var lastat med fem jeepar och tre släp och besättningen var internationell. Runt 75 personer deltog i övningen.

För att dölja för svenska folket att utländsk militär deltagit – säkerligen amerikansk – så kallades övningen fegt och oärligt för nationell, när övningen i högsta grad drivits på av USA / NATO för att kartlägga norra Sverige in i minsta detalj inför kommande krig. Detta är mycket alarmerande för samtidigt går ansträngningarna att få Sverige med i NATO  för högtryck.

USA:s NATO ambassadör Douglas Lute säger i en intervju att om Sverige attackeras militärt kommer inte NATO till hjälp. Med det menar han att om Sverige inte är NATO-medlem när det av USA planerade kriget om Arktis bryter ut – det är därför amerikanarna har täta krigsövningar i norra Sverige –  så tvingas USA att invadera Sverige, bl.a. för att försvara Facebooks spionanläggningar i Luleå, och då kommer ingen att hjälpa Sverige, menar han.

Sverige är inne på en oerhört farlig väg och nu måste svenska folket börja protestera om man vill undvika att Sverige, i en snar framtid, skall bli världens värsta krigsskådeplats.

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.