Folkpartiet vill mer än tala kärnkraft

Fp vill tala kärnkraft med S, läser vi i DN. Men Folkpartiet vill gå längre än så. Jan Björklund har ingenting emot kärnvapen i Sverige.

År efter år lanserar Folkpartiet förslag för att bestycka Gotland. Förslagen dyker nästan undantagslöst upp under Almedalsveckan, eller precis efter regeringens budgetpropositioner.

Vice statsminister Jan Björklund blir i dessa sammanhang ofta bryskt bortviftad av statsminister Fredrik Reinfeldt. FP:s säkerhetspolitiska bedömning – att en rysk invasion är ett reellt hot för Sverige i närtid, och att den i så fall inte skulle leda till ett tredje världskrig utan hanteras genom konventionell krigsföring – skiljer sig nämligen ganska drastiskt från övriga regeringspartiers, och seriösa bedömare, så väl internationellt som nationellt skriver Alliansfritt Sverige i Aftonbladet.

Jan Björklund har ingenting emot att få kärnvapen utplacerade i Sverige läser vi även i artikeln.

Så medan västvärlden planerar krig mot ett land för att de påstås ha potential att tillverka kärnvapen i framtiden vill Björklund utöka spridningen av kärnvapen. Genom den NATO anslutning han hoppas på ser han också möjligheten att USA placerar ut kärnvapen, förmodligen då på Gotland och i norra Sverige nära Arktisområdet.

Ryssland, Sovjet har aldrig varit ett hot mot Sverige hur än mycket våra generaler än önskat det för att få resurser till Försvaret men det kan mycket väl bli inom en snar framtid. Kriget mot Iran har redan startat. Vägen dit leder över Libyen och Syrien som betraktas som Israels och därmed USA:s fiender. De så kallade revolterna i dessa länder är framtriggade av västvärldens underrättelsetjänster, Frankrikes, USA:s, Israels och Saudiarabiens underrättelsetjänster har varit inblandade i båda fallen.

Startar man upp kriget mot Iran kommer Ryssland med största sannolikhet att blanda sig i konflikten och det kan resultera i ett storkrig med stormakterna USA, Kina och Ryssland inblandade. Ryssland sänder nu under våren sin krigsflotta till Hormuzsundet.

Stridstuppen Björklund vill tydligen inte missa chansen att få delta i mänsklighetens sista stora strid, civilisationernas utplåning. Einstein sade: Jag vet inte vilka vapen som kommer att användas i det tredje världskriget men jag vet vilka vapen som kommer att användas i det fjärde, stenar och pinnar. Skulle vi inte minska spridningen av kärnvapen? Hotet kommer inte från Ryssland. Hotet kommer från USRAEL och deras krigspolitik. Vill vi ha fred måste dessa dårar stoppas. Hur? Jag vet inte men jag känner att det är dags att skjuta våra generaler och sjunga broderskapets sång. ( En strof ur internationalen som inte sjungs men borde sjungas.)

Även om man givetvis bokstavligen inte skjuter generalerna kan man kräva en annan retorik än krigsretoriken. När ska freden komma upp i den politiska agendan? Och när ska ickespridningsavtalet tas på allvar? När avrustar stormakterna sina kärnvapen?

Istället installerar USA allt fler kärnvapenbärande missiler inom EU.

Astrid Boman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.