Arbetsgivarna förhindrar en väl fungerande byggsektor

Pressmeddelande från Byggnads.

Sveriges Byggindustrier (BI) gick igår ut med ett pressmeddelande där de felaktigt påstår att Byggnads kräver mer i lönelyft än de redan avtalade höjningarna. Genom BI: s agerande och inställning förhindras en väl fungerande byggsektor.

– Självklart tar jag och Byggnads helt avstånd från eventuella otillåtna stridsåtgärder och uppmanar alla att återgå till sina arbeten, säger Magnus Cato, ordföranden i Byggnads Öst.

– Samtidigt är det viktigt att vi har en riktig bakgrund till det som nu sker i Östergötland. Det är inte så som arbetsgivarna påstår att vi kräver mer i lönelyft än de redan avtalade höjningarna. Bakgrunden är att arbetsgivarna under mer än två år konsekvent har vägrat att förhandla med Byggnads för att komma fram till en lösning kring ackordsförhandlingar. Arbetsgivarnas ovilja och passivitet har lett till att många av våra medlemmar mår dåligt, avslutar Magnus Cato.

– När vi och BI slöt det nya Byggavtalet 2010 var en av grundbultarna att parterna i byggsektorn skulle ha en öppen, nära relation med ett ömsesidigt förtroende för att skapa en byggsektor i världsklass. Arbetsgivarnas agerande i detta fall äventyrar och försvårar våra relationer och förhindrar en väl fungerande byggsektor. Jag uppmanar BI att hålla sig till sanningen, att vårda våra och branschens relationer och komma till förhandlingsbordet, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin i en kommentar.

Kontakt:
Matz Larsson, Kommunikationschef, 0706-813702

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.