Uttalande av Slobodan Milosevic Internationella Kommitté

2013-09-20

En repetition av ”Kosovo- kriget” i Syrien
hotar mänskligheten

Världen står inför ett av de största hoten någonsin. Aggressionen mot Syrien av terrorist-horder tränade, utrustade och betalda av västliga affärsimperier- USA och NATO, zionistiska och wahhabitiska ombud hotar att förvandlas till ett fullskaligt krig som kommer att antända en krut-tunna i Mellanöstern och utlösa ett nukleärt krig mellan USA och Ryssland.

Den US-amerikanska och västliga propaganda-apparaten har använt frasen ”positiv erfarenhet av Kosovo” för att rättfärdiga sin aggression. Aggressionen mot Jugoslavien/Serbien och Syrien har i sanning många saker gemensamt- från att föra in utländska extremister som destabiliserar ett harmoniskt, multi-etniskt samhälle, till att spridande av lögner om ”regimen” i den västliga median och genom politiker som ändrar sitt bemötande av nationernas ledare från att ha varit respekterade partners och ”fredsfaktorer” till att bli ”slaktare” och ”diktatorer”. Slutligen, när terroristerna nästan besegrats uppstår hotet från en massiv insats av USA med dess vasallstaters militära styrkor, genom ett förbigående av FN:s säkerhetsråd. De falska historierna om ”regimens” massakrer mot civila användes för att demonisera Serbien som vi såg i Racak, precis som de har använt Ghouta för att demonisera Syriens regering. Dessa propaganda-tekniker är i sig själv krigsbrott och designade för att åstadkomma ett stöd för den planerade aggressionen. I förlängningen gör nu det syriska folket motstånd och enas beslutsamt med sin regering, liksom det serbiska folket gjorde när det bekämpade USA/NATO:s aggression år 1999.

Men det finns en avgörande skillnad- världen är inte densamma nu som 1999. Den finansiella mekanism som de västliga imperialistiska kapitalen har använt för att exploatera världen är bruten. USA och EU genomgår en allvarlig ekonomisk, social och moralisk omvälvning. Ett nytt avgörande krig behövs för att USA ska bibehålla sitt herravälde som den militära pådrivaren för det västliga kapitalet. Om USA kan döda och förstöra med straffrihet, kan kollapsen av det västliga finansiella systemet fördröjas och de länder som räds dess kapacitet fortsätter att använda en värdelös dollar och tar krediter från vampyr-banker. Den västliga oligarkins försök att vara världsdiktator kommer att fortsätta. Men balansen mellan makterna har ändrats. Kina, Indien, Brasilien har snabbt vuxit till suveräna ekonomiska, politiska och militära makter. USA och dess huvudsakliga allierade, Storbritannien är i snabbt nedåtgående. Trots kontrollen över den härskande västliga median avvisar människor runtom på jorden den imperialistiska aggressionen och krigspropagandan och påverkar sina regeringar att distansera sig från faran av krigshotet från USA. Sålunda röstade även det brittiska parlamentet mot deltagande i krig, för första gången på 200 år. Och viktigast, Ryssland har återtagit sin förmåga och beslutsamhet att agera som en suverän supermakt och har antagit utmaningen att bemöta och motstå monster-imperiet, inte enbart av egenintresse men till mänsklighetens hjälp som hotas av en ny fascism.

Det ”demokratiska” ansiktet hos Dr Jekyll har nu än en gång avslöjats som Dr Jekylls kapitalistiska, imperialistiska och ”nyliberala” mask i sitt totala moraliska förfall. Imperialisterna som agerar genom alla sina varierade hemliga föreningar, trilaterala kommissioner, Bilderberggrupper, bankirer, narkotika- maffior agerar nu öppet till förmån döden, mot världens folk liksom mot folket i USA, allt för att behålla sin makt. Deras verkliga syfte har avslöjats. Deras imperium är utdömt. Alla fria nationer och människors röster, överallt från Latin-amerika till Kina har förtryckts av rädsla. Dessa måste nu ena sig, göra motstånd och vinna- för en rättvis värld, grundad på Internationell lag och respekt för mänskligheten som vi alla hoppades skulle ta plats efter segern över fascismen 1945. Det går inte att samtidigt tjäna både det goda och Mammon.

Översättning
Kjell Bygdén
2013- 09- 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.