Uttalande av Världsfredsrådet som kräver frigivelse av fredskämpen Margaretta D´Arcy på Irland

Världsfredsrådet (WPC) uttalar sin bestämda protest och fördömer arresteringen av Margaretta D´Arcy, en irländsk fredsaktivist som blivit känd genom sitt militanta deltagande i aktioner mot USA:s och NATO:s användning av irländska flygplatsen Shannon i samband med deras kriminella brott gentemot ett flertal länder och folk de senaste åren.

Margaretta D´Arcy, 79 år gammal och en engagerad fredskämpe, deltog vid en symbolisk insats arrangerad av den Irländska Fredsrörelsen och vår medlemsorganisation PANA Irland och blev därför arresterad och åtalad. De irländska myndigheterna erbjöd henne frigivning om hon skulle skriva under och förbinda sig att avstå från liknande aktioner i framtiden, en provokation som Margaretta D´Arcy avstod från. Honvaldei stället att avtjäna den 3 månader långa domen i fängelse.

Fallet Margareta D´Arcy lyfter åter upp USA:s, EU:s och NATO:s imperialistiska förhållningssätt samt deras växande aggressivitet gentemot världens folk liksom användningen och missbruket av militärbaser och flygplatser i olika delar av världen. Världsfredsrådet betonar den irländska regeringens ansvar i dess stöd för dessa handlingar och kräver ett omedelbart frigivande av Margaretta D´Arcy. Vi uttalar vår solidaritet med Margaretta D´Arcy och förenar våra röster och insatser med PANA. Vi uppmanar Världsfredsrådets medlemmar och vänner att aktivera frågan och ta ställning.

Sätt stopp för USA:s och NATO:s användning av Shannon- flygplatsen!

Stoppa de militära operationerna från Shannon!

Världsfredsrådets Sekretariat
Aten, 21 januari 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.