Rekordstora och groteska inkomstskillnader i månadslön mellan svensk maktelit och industriarbetare

Inkomstskillnaderna och löneklyftorna är nu rekordstora mellan näringslivstoppar och industriarbetare. Trots denna utveckling har denna maktelit med näringslivschefer krävt en större lönespridning. Girigheten är stor.

Det går nu 54 industriarbetarlöner på en genomsnittlig vd-lön, vilket i konkreta termer innebär att näringslivstopparna tjänar 1,5 miljoner mer i månaden i kontrast med en industriarbetare som tjänar 28 300 kronor i månaden, rapporterar Expressen idag.

I LO-rapporten ” Makteliten – klyftorna större än någonsin” har man för 16:e året i följd granskat inkomstskillnaderna mellan vanliga låginkomsttagare och den svenska makteliten.  Vidare konstateras till exempel att näringslivstopparnas månadsinkomster är 77 gånger större än vad inkomsten är för en person utan gymnasial utbildning sysselsatt inom hotell-och restaurangbranschen.

Ordföranden i LO Karl-Petter Thorwaldsson säger till Expressen

Det är den största skillnaden i modern tid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.