Lundberg: Varslen ett generalangrepp på arbetarklassen

Riktpunkt har tidigare rapporterat om APM Terminals varsel av Göteborgs stridbara hamnarbetare.
– Solidaritet med Hamnarbetarförbundet i denna strid är en självklarhet för hela arbetarklassen, säger Lars Lundberg, fackligt aktiv kommunist.

APM Terminals varsel om uppsägning på grund av strejk är ingenting annat än ett generalangrepp på hela den svenska arbetarklassen och det som i tid och otid kallas ”Den svenska modellen”, poängterar Lars Lundberg.

– Att hota att varsla om uppsägning och som skäl för detta åberopa en konflikt som dessutom är sanktionerad av respektive fackförbund är att förflytta tiden tillbaka till före LAS, MBL och förhandlingsrätten.

– Situationen blir lite extra komplicerad i de svenska hamnarna då hamnarbetarna är organiserade i två olika fack, Hamnarbetarförbundet och Transportarbetarförbundet och arbetsköparna endast tecknat avtal med Transport.

Han säger att ett extra stort ansvar vilar på Transport då ”Hamnarbetarförbundets strid också är deras strid”.

Relaterat:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.