Referat från demonstrationen Aurora 17 (video)

I Göteborg demonstrerade i helgen tusentals människor mot NATO-ländernas militära närvaro i Sverige. I demonstrationen deltog även Sveriges Kommunistiska Parti, som med ett kraftfullt och välorganiserat block märktes tydligt i demonstrationen.

Med parollen ”Bekämpa imperialismen – socialism eller barbari” skiljde partiet ut sig från vissa andra delar av demonstrationen, som framställde krigen som mannens fel eller helt enkelt ville överrösa imperialisterna med kärlek. Hungriga magar mättas inte av kyssar, sjöng Fria Proteatern en gång. På samma sätt kan vi aldrig skapa fred genom att attackera männen eller krama varandra. Det är imperialismen, kapitalismens högsta stadium, som skapar krigen och den kan endast krossas av det enade folket, medvetet om den hårda och våldsamma kamp som är nödvändig.

I SKPs block deltog också representanter för partiets syster- och broderorganisationer runt om i Europa. Norges Kommunistiska Parti, Kommunistiskt Parti i Danmark och Greklands Kommunistiska Parti var representerade i blocket och deltog även senare på den offentliga diskussionen som SKP organiserade på Scandic Rubinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.