Europeiska Kommunistiska Initiativet: Till stöd för ett omedelbart frisläppande av palestinska Ahed Tamimi

Uttalande från Europeiska Kommunistiska Initiativets sekretariat till stöd för ett omedelbart frisläppande av palestinska Ahed Tamimi

Efter Trumpregeringens beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad, har Israels regering ingjutits mod  och ökat sin aggressivitet mot det palestinska folket. Den israeliska staten intensifierar morden på palestinska demonstranter, repressionen, arresteringarna, fängelsestraffen och utökar sina bosättningar på palestinskt territorium.

Arresteringen av 16-åriga Ahed Tamimi vittnar om Israels repressionsstyrkors grymhet. De arresterade henne i sitt eget hus med den provokativa anklagelsen om motstånd mot myndigheterna med 12 inlämnade åtalspunkter mot henne för aktion mot den israeliska arméns ockupation av de palestinska territorierna.

Utöver Ahed Tamimi attackeras också det palestinska folkets omistliga rättighet att göra motstånd mot ockupationen, deras rätt till sitt eget hemland, vilket strider mot USA:s, EU:s, Natos och den israeliska regeringens imperialistiska planer.

Europeiska Kommunistiska Initiativet uppmanar arbetarklassen, folket och ungdomen i våra länder att på det mest kategoriska sätt fördöma förföljelsen av Ahed Tamimi med krav om att hon frisläpps omedelbart och frikänns från alla anklagelser.

Att fördöma de kontinuerliga brotten begångna mot det palestinska folket och Israels upptrappade aggressivitet.

Att uttrycka sin solidaritet för det palestinska folkets rättmätiga kamp mot Israels ockupation, mot USA:s provokativa beslut som erkänner Jerusalem som Israels huvudstad.

Att stärka deras kamp för bildandet och erkännandet av den palestinska staten med 1967 års gränser och med östra Jerusalem som dess huvudstad.

Europeiska Kommunistiska Initiativet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.