Regeringen väljer att jaga smulor bland redan utsatta – medan den verkliga plundringen av arbetarklassen är laglig

I Rapport den 15 februari framgår att Socialdemokraterna vill skärpa lagstiftningen för att göra upp med bidragsbrott. Enligt socialminister Magdalena Andersson betalas stora summor ut felaktigt varje år och orsaken sägs vara fiffel med folkbokföring.

Om folkbokföringslagen ändras innebär det att Skatteverket få ökade resurser för att bekämpa bidragsbrott och är du en av dem som får sjukpenning, bostadsbidrag eller banbidrag så är risken att du kommer utsättas för extra granskning. ”Statens primära uppgift är att se till att det rådande ekonomiska systemet består genom t.ex. lagar, militär och polis”, sägs det ofta att kommunister tröttsamt upprepar. 

Kapitalismen är ett system som gynnar få på bekostnad av majoriteten. Nu väljer regeringen att jaga smulor bland redan utsatta medan den verkliga plundringen av arbetarklassen som pågår varje dag är laglig. Jag säger därför: statens primära uppgift är att se till att det rådande ekonomiska systemet består.

Jonas S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.