Sveriges Kommunistiska Partis valupptakt

Den nionde juni ägde Sveriges Kommunistiska Partis valupptakt rum i Malmö. Under en klarblå himmel och med strålande sol samlades både medlemmar och sympatisörer för en heldag med syfte att stärka partiet.

Vid Triangeln i centrala Malmö hade kamrater från Malmö ställt upp en scen med talarstol, där talare från olika delar av landet förklarade partiets valmanifest. Tal som behandlade allt ifrån bostadskrisen och pensionerna till jämställdhet och kulturen hölls. Talen varvades med musik från bland annat Palestina. Sist ut var partiets ordförande, Andreas Sörensen, som i sitt tal betonade vikten av att väljarna inte kastar bort sin röst på de kapitalistiska partierna som ställer upp, vare sig de använder höger- eller vänsterretorik. En sådan röst är bortkastad, eftersom den tillåter systemet att fortsätta.

Efter att mötet på Triangeln avslutats fortsatte valupptakten i Sofielund Folkets Hus, där fler tal hölls och de samlade medlemmarna och sympatisörerna kunde lyssna till allt från irländsk folkmusik till sång i solidaritet till Latinamerika. Talen, som hölls av ledande företrädare för partiet behandlade vår valparoll ”Kasta inte bort din röst – Stärk kommunisterna”, hur kommunisterna ser på parlamentarismen och vanliga invändningar man hör ute på stan mot kommunisterna och hur man kan bemöta dem.

Sveriges Kommunistiska Parti tackar alla de medlemmar och sympatisörer som engagerade sig i att göra valupptakten till ett steg framåt för vårt parti!

För er som inte hade tillfälle att vara med under dagen: det kommer både texter, filmer och bilder. Håll utkik!

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.