Tusentals arbetare slöt upp med PAME i strejkdemonstrationer runtom i hela Grekland

Under parollen ”Er exploatering förstör våra liv! Kamp, mobilisering och motanfall är vårt val!”, slöt tusentals arbetare, unga män och kvinnor, arbetslösa, egenföretagare och pensionärer upp med PAME i demonstrationer runtom i hela Grekland i samband med de 24 timmar långa landsomfattande strejken.

I Aten samlades demonstranterna på Omonoiatorget, tågade genom stadens centrala avenyer för att slutligen nå Syntagmatorget beläget utanför parlamentet där de demonstrerade mot den folkfientliga och arbetarfientliga politik som förs av Syriza-ANEL-regeringen.

Demonstrationen i Aten besöktes av Greklands Kommunistiska Partis (KKE:s) centralkommittés generalsekreterare Dimitris Koutsoumpas som gjorde följande uttalande till journalisterna.

”Vi bär inte på några illusioner. Den folkfientliga attacken kommer att fortsätta. Syriza och Nea Dimokratia försöker att dölja sin strategiska överensstämmelse med falska konfrontationer och falska löften. Arbetarrörelsen måste omedelbart omgrupperas för att i sin tur ta hela situationen i sina händer, med ett starkt KKE”.

I Pireus hamn, den största i Grekland, höll hundratals hamnarbetare och demonstranter en militant protest trots de diverse hoten från rederiet Cosco och andra arbetsköpare. Beslutsamheten hos arbetarna och PAME:s medlemmar hindrade arbetsköparna försök att ”bryta” protesten.

Stora demonstrationer anordnades också av PAME i Thessaloniki, Patras, Larisa och andra städer runtom i Grekland.

In Defense of Communism 30 maj 2018

En tanke på “Tusentals arbetare slöt upp med PAME i strejkdemonstrationer runtom i hela Grekland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.