Kommunisterna i EU-valet

För första gången i Sveriges historia kommer det att finnas ett kommunistiskt alternativ i valet till Europaparlamentet. Sveriges Kommunistiska Parti har beslutat att ställa upp och därigenom stärka både partiet och motståndet mot EU. Partiet utgör därmed valets enda klara kraft mot EU i ett politiskt landskap som alltmer kommit att domineras av partier som tagit ställning för.

Tidigare har Sveriges Kommunistiska Parti inte haft de medel som behövts för att ställa upp i valen till Europaparlamentet, men eftersom partiet stärkts finns nu den möjligheten.

– Att inte utnyttja all tillgänglig potential till att mobilisera och organisera folket mot EU är kontraproduktivt, förklarar Andreas Sörensen, partiordförande vid en presskonferens som idag hölls i Stockholm för att offentliggöra beslutet.

Vidare vill partiet visa att motståndet mot EU behöver ett tydligt anti-kapitalistiskt ansikte, och att det måste bli klart för det arbetande folket att EU är ett projekt som syftar till att organisera de europeiska kapitalisternas krig dels mot sina egna befolkningar, och dels mot sina konkurrenter världen över.

– Beslutet som tagits, efter diskussioner i på alla nivåer i partiet, är ett steg framåt för partiet. Inom loppet av 10 månader mäktar vi med två valrörelser. Detta gör vi därför att partiet stärkts, säger Håkan Jönsson, partisekreterare i en kommentar till Riktpunkt.

Sveriges Kommunistiska Parti uppmanar nu därför människor som varken accepterar högerns demagogi eller vänsterns kompromisser att ta det nödvändiga steget att organisera och stärka motståndet mot EU på klassbasis. Partiet uppmanar dess sympatisörer; hjälp partiet att sprida valmaterial i EU-valrörelsen och rösta på SKP i EU-parlamentsvalet. Varje röst stärker partiet och varje sätt att stärka partiet är absolut nödvändigt, för att stärka den kommunistiska rörelsen som är enda hoppet för en bättre framtid.

Mer om SKP och EU-valet finns att läsa på partiets valsida euval.skp.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.