Nej till krig mot Iran!

Under den parollen tillsammans med nej till sanktioner och nej till diktaturen i Iran anordnade i lördags Nätverket för fred och social rättvisa en aktion i Brunnsparken i Göteborg. Anledningen är den oro som många iranier och andra göteborgare känner för den ökade krigsfaran mot Iran. Ett 20-tal aktiva hade mött upp för en stående demonstration med plakat och flygblad.

Nätverket hade noga förberett aktionen och formulerat ett uttalande som delades ut.

Uttalandet byggde på det gemensamma uttalande som 68 kommunist- och arbetarpartier tagit i frågan. Där påpekades bland annat att den ökade spänningen i regionen har ökat hotet om ett nytt krig i Mellanöstern.

Fredsanhängare och organisationer världen runt har fördömt USA:s regering för hoten om militära åtgärder mot Iran och användning av sanktioner som drabbar folket hårt.

Nätverket som omfattar 5 partier däribland SKP hade en lyckad aktion med stort deltagande. Uppropet hade även undertecknats av 11 organisationer i Göteborg och Västsverige.

LE Holm

En tanke på “Nej till krig mot Iran!

 1. Maktkampen mellom USA og Englands imperialister på den en siden og Iran på den andre fortsetter. Nå påstår USAs diktator Donald Trump att de har skutt ned en Iransk drone! Iran sier på sin side att alle droner har kommet tilbake uskadd, og att de ikke savner noen som helst droner!

  Vel hvem som lyver her skal ikke jeg fordype mer enn å si av historiske erfaringer, så er det vel USA generelt som er vide kjent for og bruke løgner for å fremme sine interesser. Jeg misstenker att dette er ytterligere forsøk på og få flere land med seg i den store blodige krigen mot Iran!

  Og som vi kan se så har klovnehuset i England besluttet å sende sine landsmenn i døden, i og for kapitalismen å imperialismens tjeneste. Om dette krig realiseres så vil det bli den blodigste krigen i nyere tid.

  Risken for att ett slikt krig akselerer til også å bli ett internasjonalt krig, som til syvende å sist kan utslette oss alle, er overhengende. Tross farene som ulmer i bakgrunnen så fortsetter USA og Englands koloniale imperialister å provosere til krig.

  USAs kapitalistiske gangstere, det hvite hus fascister går ikke av veien for ett krig, hvis deres økonomiske interesser er truet. USA og England har brukt krig til alle tider for å fremme kapitalens syke koloniale og økonomiske behov.

  ​Vi bør alle skrike høyt; Alle vi seiler, gi freden en sjanse.

  Bloody History of USA / West Bør ses;
  https://www.youtube.com/watch?v=fE9N3U-0_e8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.