Bort med händerna från Syrien!

Den turkiska staten har inlett en ny militäroperation i norra Syrien, med syfte att utvidga sitt inflytande och säkra området för de turkiska kapitalisternas intressen. Det är det senaste draget i en konflikt som varat i mer än åtta år och som öppnat sår hos de syriska och kurdiska folken som kommer ta decennier att läka.

Angreppet på Syrien har kostat hundratusentals människor livet och drivit miljontals från sina hem. De som stannat i landet har sett det raserats.

Vi betonar att de enda som kan – och som har rätt – att avsluta konflikten i Syrien är de folk som bor i Syrien. Vi fördömer därför varje försök till inblandning från andra länder, vars intressen står i motsättning till folken i Syriens intressen. Vi fördömer i synnerhet de turkiska och US-amerikanska försöken att trappa upp konflikten igen.

Vi framhåller också att fred aldrig kan skapas tillsammans och i allians med imperialismen – den kan bara skapas i motsättning till och kamp mot imperialismen.

Som kommunister uttrycker vi vårt fulla stöd till alla de som kämpar för en bättre morgondag i Syrien och till alla de som kämpar mot de angrepp som människorna i Syrien är utsatta för.

Partistyrelsen
Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.