En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Solidaritet i Malmö

Victor Diaz De Filippi t.h., från SKPs partistyrelse, talar på Chile-manifestationen.

Veckoslutet i Malmö har gått i solidaritetens tecken.

Demonstrationer mot biverkningarna av det kapitalistiska systemet har fortsatt på flera platser runt om i världen. Över en miljon människor har tågat på Chiles gator för att protestera mot de allt tuffare levnadsförhållandena. I Irak har protesterna för ett värdigt liv fortsatt.

Irak-manifestationen den 25 oktober.

Samtidigt har kraftiga solidaritetsmanifestationer genomförts på flera håll i Sverige. I Malmö genomfördes i fredags en manifestation till stöd för det irakiska folkets rättmätiga krav. Uppslutningen var god. I lördags var det återigen dags, denna gång gällde manifestationen stöd för det chilenska folkets kamp, och även här kom många människor för att visa sin solidaritet.

SKP har närvarat vid båda manifestationerna. Victor Diaz De Filippi från SKPs partistyrelse drog hem jublande applåder när han under lördagens manifestation i sitt tal beskrev det som sker i Chile och kunde konstatera att utvecklingen i Sverige i princip går i samma riktning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.