En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Emporia – ett köpcentrum utan respekt för medborgerliga rättigheter

Köpcentrumet Emporia i Malmö. Foto: Susanne Nilsson/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Riktpunkt skrev igår om flygbladsutdelarna från SKP som fick problem lördagen den 9 november vid köpcentrumet Emporia i Malmö.

Här kommer litet bakgrundsinformation om denna köpcenterjätte som sätter sig över åsiktsfriheten:

Emporia ägs av Steen & Strøm som är ett skandinaviskt fastighetsbolag som förvaltar ett drygt 50-tal gallerior och köpcentra i Danmark, Norge och Sverige och tillhör de största i Norden.

Steen & Strøm ägs i sin tur av Klépierre som är ett av Europas ledande köpcentrumsföretag med säte i Frankrike. Företaget äger och driver fastigheter i hela Europa och är noterat på Parisbörsen. Klépierre är majoritetsägare i Steen & Strøm med 56,1% aktier, resten ägs av den holländska jättepensionsfonden ABP. ABP är ingen liten aktör. Pensionsfonden förvaltar offentlig- och utbildningsanställdas pensioner i Holland – det handlar totalt om tillgångar för drygt 200 miljarder euro.

Klépierres huvudägare är den amerikanska Simon Property Group, som är världens största fastighetsbolag vars huvudägare var bröderna Melvin Simon och Herbert Simon, men efter Melvins bortgång är Herbert Simon ensam ägare.

Simon Property Group har varit föremål för flera stämningar och utredningar angående medborgerliga rättigheter och diskriminering.

Läs mer: Ta Parti-kampanjen fortsätter – fastighetsägare kunde inte tysta SKP (Riktpunkt.nu) »

1 kommentar

  1. Pingback: Ta Parti-kampanjen fortsätter – fastighetsägare kunde inte tysta SKP - RiktpunKt.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.