Ytterligare nedskärningar i Stockholms sjukvård

Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur Karolinska har varslat uppemot 600 anställda för att spara in pengar. Nu är det dags för både Danderyds sjukhus och Södersjukhuset att göra sig av med anställda. Båda sjukhusen varslar runt 100 personer – och fler varsel är planerade.

För ungefär ett och ett halvt år sedan stängde Karolinskas akutmottagning i Solna, vilket har inneburit ett ökat tryck på övriga akutmottagningar i regionen. Naturligtvis har detta följts av försämringar i kvaliteten på vården. Vad dessa nya varsel nu kommer innebära för en redan överbelastad sjukvård i Stockholm säger sig egentligen självt.

Att välfärden runt om i landet nu sakta monteras ner beror på utvecklingen i det kapitalistiska systemet, där den internationella konkurrensen tvingar fram nedskärningar i alla länder, allt för att hålla företagen profitabla. Större och större värden tillfaller företagen och kapitalisterna, vilket lämnar allt mindre pengar åt folket. Kapitalismen kan aldrig garantera folkets välfärd – alla framsteg för folket är ständigt hotade.

En tanke på “Ytterligare nedskärningar i Stockholms sjukvård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.