Ännu högre hyror

Riktpunkt har tidigare rapporterat om hur hyreshöjningen i år är den högsta på sex års tid. Nu riskerar hyrorna att höjas ännu mer nästa år. Inför nästa års hyresförhandlingar har Fastighetsägarna krävt en höjning på 3,5 procent.

I ett pressmeddelande från Fastighetsägarna menar man att hyrorna har släpat efter den ekonomiska utvecklingen i allmänhet och eftersom den disponibla inkomsten beräknas öka nästa år, så finns det även utrymme att höja hyrorna.

Bostadsmarknaden i Sverige är en katastrof för den arbetande befolkningen. Bristen på bostäder tvingar människor att ta lån i miljonklassen eller att acceptera hyror som ibland utgör mer än hälften av inkomsten. Värst är situationen för unga, där hundratusentals ungdomar tvingas bo hemma eftersom det inte finns möjlighet för dem att flytta ut. Situationen skapar också en enormt osäker andra- och tredjehandsmarknad där människor i behov av bostad plockas på så mycket pengar som möjligt.

Läs mer: Årets hyreshöjning den största på sex år (Riktpunkt) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.