Spännande diskussioner på SKP Uppsalas klimatmöte

Under lördagseftermiddagen arrangerade SKP Uppsala ett miljömöte i stadsdelen Flogsta i Uppsala. Området är ett studentområde från 70-talet med både stora och små lägenheter och större höghus med korridorer. Mötet visade att det finns ett intresse för ett socialistiskt perspektiv på klimatkrisen.

Flera medlemmar i avdelningen bidrog till både föredrag och diskussion när fokus för dagen var det kapitalistiska jordbruket och de problem som det för med sig. Problem som markkompaktering och monokultur diskuterades och en stor del av mötet ägnades åt de faktiska alternativ som finns till det kapitalistiska jordbruket.

I centrum för diskussionerna kring alternativ till kapitalismen stod Kuba, som efter Sovjetunionens fall var tvunget att radikalt ställa om sitt jordbruk, vilket lett till helt nya lösningar, såsom stadsträdgårdar och så kallad permaodling. Tankarna vandrar vidare och man kan inte undgå att ställa sig frågan: om det på Kuba är möjligt att skapa ett mänskligt välstånd med en hållbar ekonomisk modell, vad är då inte möjligt med den teknik och de produktivkrafter vi har här i Sverige?

Avdelningen tackar alla som deltog i mötet och bidrog till att det blev både produktivt och intressant!

SKP Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.