Bekämpa flyktorsakerna – inte flyktingarna!

Ju nu utspelar sig fruktansvärda scener vid den turkiska gränsen mot Bulgarien och Grekland. Efter att den turkiska regeringen beslutat sig för att öppna gränsen för flyktingar som tidigare hållits kvar i läger enligt en smutsig överenskommelse med EU, trängs nu tusentals människor vid gränsövergångar som bevakas av militär och polis på andra sidan. Turkisk militär för människor i busslaster mot gränsen, man skeppar folk i gummibåtar över gränsfloder, och vid ankomsten på andra sidan slås de sönder och samman och kastas i vattnet av grekisk och bulgarisk militärpolis. Taggtrådsstängsel sätts upp och barnfamiljer beskjuts med tårgas.

Sveriges Kommunistiska Parti kämpar för

att flyktingarna ska kunna komma vidare till sina destinationer och att de där måste garanteras värdiga livsvillkor.

att inga uppsamlingsläger byggs vare sig i Turkiet, EU eller någon annanstans – det är en inhuman och ovärdig lösning som håller kvar flyktingarna i en fruktansvärd situation, när de istället behöver trygghet och solidaritet.

att kampen mot rasismen, som pekar ut flyktingarna som problemen och döljer flyktorsakerna intensifieras – det är kapitalismen som har tvingat alla dessa människor från sina hem och det är kapitalismen som måste angripas.

att de som idag är flyktingar kan integreras i det arbetande folket i de land de kommer till för att bli en del av kampen för socialismen.

Länge leve den proletära internationalismen!

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.