Europeiska Kommunistiska Initiativet hälsar den internationella kvinnodagen!

Idag upprätthålls inte bara den sociala diskrimineringen i EUs medlemsstater på kvinnors bekostnad, utan fördjupas också som ett resultat av kapitalistisk exploatering och som konsekvens av kapitalets breda angrepp mot arbetarklassens kvinnor, inklusive dem verksamma inom vetenskaperna, som är egenanställda, småbönder eller pensionärer. Återigen illustreras att kvinnors generellt osäkra villkor i den relativa avsaknaden av väldefinierade arbetstider, i förhållanden där kvinnor uppbär hela familjeansvaret, inte är resultat av EUs eller dess regeringars ”felaktiga” politiska val.

EU och dess regeringar försvarar enhetligt EU-strategins fundamentala linje för att intensifiera exploateringen och förtrycket av arbetande kvinnor, som ett sätt att stärka företagsgruppers konkurrenskraft. Under förevändningen av ”jämställdhet”, ”likabehandling”, ” lika möjligheter”, ”balans mellan arbete och fritid”, avskaffar de de sista av för kvinnor gynnande rättigheter såsom föräldraledighet, begränsningar i nattarbete och positiv skillnad i pensionsåldern etc.

EKI uppmanar till stärkt kamp för det permanenta försvaret av kvinnors rättigheter i arbete och i det sociala skyddet av mödraskapet och familjelivet.

Endast med den ekonomiska och politiska makten i händerna på arbetarklassen kan kvinnors arbete och fritid fyllas med kreativt innehåll, vilket är vägen för att bygga en solid grund för kvinnans jämlikhet och frigörelse.

Europeiska Kommunistiska Initiativet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.