En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Varsel kvar trots pandemi

Illustrationsbild.

I en artikel i Arbetsvärlden beskrivs situationen för de anställda på Karolinska som förra året varslades på grund av nedskärningar. Dessa jobbar numera på lånad tid: när pandemin är över kommer de varslas enligt planen.

Samtidigt som vården desperat ropar efter förstärkning av alla som kan och materialbristen är så desperat att man på skolor samlar ihop overheadpapper för att tillverka visir så vägrar kapitalet att skjuta till de pengar som behövs för att garantera människor ens en grundläggande vård. De planerade nedskärningarna i vården kommer att genomföras trots allt som hänt.

Läs mer: Katastrof på Karolinska – 600 varslas (Riktpunkt) »

Att regeringen parallellt med detta hittills gett storföretagen över ett tusen miljarder visar ingenting annat än det totala föraktet inför inte bara de anställda, men också patienterna. Vårdbehovet hos befolkningen kommer alltid att vara sekundärt under kapitalismen och bara ett samhälle byggt efter andra principer än profitmaximering kan sätta vårdbehovet först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.