Katastrof på Karolinska – 600 varslas

250 läkare och 350 undersköterskor varslas om uppsägning på Karolinska universitetssjukhuset i Solna, enligt Karolinskas hemsida. Tidigare i år varslades 550 tjänstemän inom administrationen.

Att ledningen för sjukhuset lovar att patientsäkerheten inte kommer att påverkas negativt framstår som ett stort hån mot patienter och personal. I ett pressmeddelande varnar Kommunal för den kommande katastrofen då hela verksamheten kommer rasa när uppsägningarna genomförs.

Anledningen till varslet är att 1,6 miljarder kronor ska sparas in fram till slutet av året. Staten vill använda pengarna till annat, t.ex. skattelättnader och subventioner för de rika.

När konkurrensen om profiterna ökar på den internationella arenan har den kapitalistiska staten inte råd att ge arbetarna adekvat vård. Resurserna måste tas från folket och gå direkt till landets monopolkapitalister. Det enda sättet för patienter och vårdpersonal att slippa köer, bortprioriteringar och stress är att göra upp med det system som alltid kommer sätta kapitalisternas vinster framför folkets hälsa.

2 tankar på “Katastrof på Karolinska – 600 varslas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.