Virusdrabbat kryssningsfartyg tas emot av Kuba

Enligt Telesur (2020-03-16) tas det brittiska kryssningsfartyget Braemar nu emot av Kuba för att de drabbade ombord ska kunna få vård. Fartyget har nekats inträde till flera hamnar efter att passagerare och besättningsmän testats positivt för COVID-19. Händelsen bekräftas även i brittisk media (Daily Mail, 2020-03-16).

Samtidigt som den kapitalistiska världens sjukvårdssystem står inför risken att inte kunna hantera smittspridningen, är situationen annorlunda i landet där sjukvården prioriteras i brist på vinstivrande kapitalister.

Totalt finns 682 passagerare och 381 besättningsmän ombord på Braemar, varav minst fem är smittade av COVID-19 och 40 andra satta i karantän på skeppet på grund av misstänkta symptom.

En tanke på “Virusdrabbat kryssningsfartyg tas emot av Kuba

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.