Kuba räddar liv

De kubanska läkare som åkte till Italien fick väldigt stor medial uppmärksamhet och landet fick ett officiellt tack från Storbritannien när man tog emot ett kryssningsfartyg med smittade passagerare. Det är dock bara en bråkdel av vad landet faktiskt gör i kampen mot corona.

Kuba är känt för den solidaritet man visat med världens fattiga och utsatta människor. Genom tiderna har tiotusentals sjukvårdsarbetare skickats till fattiga länder runt om i världen för att hjälpa folket på plats. Det är solidaritet i praktiken och visar vad som går att uppnå.

Läs mer: Virusdrabbat kryssningsfartyg tas emot av Kuba (Riktpunkt) »

Under coronapandemin har landet fått mycket uppmärksamhet framför allt för sin insats i Italien, men faktum är att den insatsen bara är en av många. Kuba har 1 600 läkare som kämpar mot coronaviruset i 38 olika länder i världen. Utöver de tre brigaderna man har i Italien, Andorra och Spanien finns det 23 brigader på plats i Afrika och Mellanöstern, nio i Latinamerika och två brigader i östra Asien.

Läs mer: Kubanska läkare hjälper till i Italien (Riktpunkt) »

Förmodligen inget annat land har kunnat visa en solidaritet som denna och de som åker iväg är ingenting annat än hjältar som utför underverk varje dag. De förtjänar all respekt för att de utför sin revolutionära plikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.