75% av ryssarna säger att Sovjet-eran var den ”bästa tiden” i landets historia

Kapitalism misslyckas: Tre av fyra ryssar (75%) tycker att Sovjet-perioden var den bästa tiden i deras lands historia enligt en undersökning publicerad av det oberoende Levadacentret i mars.

Trettio år sedan kontrarevolutionen i Sovjetunionen och Östeuropa och trots de borgerliga mekanismernas kontinuerliga antikommunistiska och antisovjetiska propaganda uttrycker ryssar alltmer positiva åsikter om Sovjetunionen och Josef Stalin.

I den färska undersökningen säger bara 18% av de svarande att de inte håller med om idén att Sovjetunionen var den bästa perioden i landets historia. Nästan 30% av deltagarna (28%) i undersökningen uttryckte viljan att ”återvända till vägen som Sovjetunionen följde” medan bara 10% svarade att de föredrar den ”europeiska utvecklingsvägen”.

Ungefär 31% av ryssarna förknippar Sovjet-perioden med positiva saker såsom ”framtida stabilitet och förtroende” (16%) och ”ett bra liv i landet” (15%). Elva procent svarade att de förknippar Sovjetunionen med personliga minnen från deras barndom eller ungdom. Bara 5% av deltagarna i undersökningen kopplade Sovjet-perioden till negativa associationer.

Andrei Kolesnikov, en fristående medlem vid Carnegiecentrets Moskvatankesmedja sa till tidningen Vedomosti att ”Sovjet-eran kanske inte ses som en tid med hög levnadsstandard men som en tid av rättvisa. Dagens statskapitalism ses som orättvis. Orättvisan finns i distribution, tillgång till varor och infrastruktur. Och denna känsla växer sig allt starkare”.

In Defense of Communism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.