Tiodubbling av varsel under mars

Varje vecka publicerar Arbetsförmedlingen statistik över de varsel som lagts under den föregående veckan. De siffror som man publicerade den 27 mars visar att antalet varsel ungefär tiodubblats från februari.

Både i januari och februari låg antalet varsel på lite över 3 000 personer, vilket naturligtvis är för mycket, men i jämförelse med vad som hände under mars är det ingenting. Fram till den 27 mars hade över 36 000 personer varslats. Det är alltså mer än en tiodubbling av antalet varsel! Hårdast drabbat är hotell-, restaurang-, fastighets- och resebranscherna, men tusentals personer har även varslats inom tillverknings-, transport-, handels- och byggbranscherna.

De över tusen miljarder som regeringen och staten ställt till företagens förfogande verkar knappast räcka till att rädda jobben, trots att det är det angivna syftet med dem. Istället ökar antalet varsel och företagen får mer och mer pengar. Staten går knappast in för att underlätta för det arbetande folket, utan arbetar dag och natt för att stärka monopolens ställning och styrka.

Läs mer: Vad innebär regeringens räddningspaket? (Riktpunkt) »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.