Fackliga världsfederationen manar till kamp

FACKLIGT I ett uttalande från Fackliga världsfederationen skriver Lars Lundberg, som är samordningsansvarig i Sverige, att den svenska fackföreningsrörelsen på helt frivillig väg gjort sig till ett redskap som alltid i första hand skall värna om arbetsköparnas intressen.

Han nämner att IF Metall frivilligt skrivit under ett avtal, det så kallade Industriavtalet, där IF Metall garanterar att man aldrig kommer att skriva under ett avtal med arbetsköparna som kan äventyra arbetsköparnas profiter. Även LO har i anpassningen till arbetsköparnas intressen och utifrån Industriavtalet satt det så kallade ”Märket”, vilket innebär att inget av LO:s 14 förbund får teckna avtal som överskrider Industriavtalet.

Lars Lundberg räknar upp inskränkningen av strejkrätten för en tid sedan och nu nedmonteringen av LAS, Lagen om anställningsskydd – tydliga exempel på vad som händer med medlemsnyttan när ett eller flera fackförbund har större samhörighet med arbetsköparna än med dess egna betalande medlemmar. Även förslaget till ny lagstiftning om anställningstrygghet accepteras av LO:s två medlemsmässigt största förbund, Kommunal och IF Metall, något som återigen visar att man vänder medlemmarna ryggen.

Fackliga världsfederationen, FVF (på engelska World Federation of Trade Unions, WFTU)

Som en motsats till detta vill Lars Lundberg framhålla Fackliga Världsfederationen som nu har drygt 100 miljoner medlemmar runt om på världens alla kontinenter. Här bygger man hela sin verksamhet på öppenhet och medlemsdemokrati. Fackliga världsfederationen avvisar all form av klassamarbete och har hela sin verksamhet baserad på klasskamp och socialism.

Fackliga världsfederationen har sedan ett antal år ett kontor i Sverige och uppmanar alla Sveriges arbetare som känner sig svikna av LO:s olika medlemsförbund att ta kontakt för information och samarbete.

Uttalandet avslutas med uppmaningen: Ge inte upp, en annan värld är möjlig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.