Vägra betala för krisen!

SKP inleder det nya året med en central kampanj.

Den kris vi nu befinner oss i på grund av Corona är ingen ny sorts kris. Kapitalismen hamnar regelbundet i kris. Hundratusentals människor förlorar sina arbeten och de bördor krisen lägger på storföretagen täcks upp av staten i form av mångmiljardbidrag. Folket får däremot sänkta löner och mer omfattande nedskärningar ett se fram emot. Det arbetande folket – arbetarklassen, små- och egenföretagare, studenter och pensionärer m.fl. – får i slutändan ta smällen.

Det är tydligare än någonsin att det kapitalistiska systemet inte kan garantera en trygg tillvaro för det arbetande folket. Eländet ökar samtidigt som storföretagen kommer återhämta sig och öka utplundringen av folket.

SKP har under pandemin antagit en rad uttalande med förslag på åtgärder som omedelbart måste genomföras för att stävja krisens mest akuta brister. Dessa finns nu samlade på en temasida på partiets hemsida.

Det är i slutändan en omöjlighet ur både epidemiologisk och allmän synpunkt att garantera det arbetande folkets liv, hälsa och välmående i ett samhälle där de konstant utsätts för angrepp och där deras livsvillkor hela tiden försämras för att garantera monopolens profit och deras konkurrensmässighet i förhållande till monopolen i andra länder. Den centrala planering som krävs för detta är omöjlig att genomföra under kapitalismen och kräver istället ett socialistiskt produktionssätt. Detta och de omedelbara åtgärder vi föreslår uppmärksammar vi nu i kampanjen.

Vill du hjälpa SKP i kampanjen? Beställ flygblad och affischer och sprid på arbetsplatser och i bostadsområden.

Maila skp@skp.se och berätta vad du kan hjälpa till med.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.